Nová Suzuki Katana…

…je stvorená pre maximálne presné ovládanie a optimálny výkon. Jej dizajn je poctou ikonickému modelu GSX1100S KATANA, ktorý si v roku 1981 získal srdcia jazdcov po celom svete. Čo teda tento úplne nový a moderný stroj robí legendou posúvajúcou radosť z jazdy o úroveň vyššie?

 

Sila motora

Motor so 110 kW výkonom plynulo rozdeľuje výkon v celom rozsahu otáčok. Trojitý systém riadenia trakcie poskytuje väčšiu dôveru a znižuje únavu tým, že poskytuje kontrolu nad výkonom motora. Ten potom zabraňuje otáčaniu zadných kolies.

Systém funguje tak hladko a prirodzene, že nezasahuje do manipulácie. Preto vás Suzuki KATANA nikdy neprestane lákať na dobrodružné cesty! Pomocou pohodlného spínača riadidiel si jazdec môže jednoducho vybrať jeden z troch režimov:

Režim 1  pre športové jazdy s minimálnym zásahom,
Režim 2 ponúka ideálnu rovnováhu pre typické podmienky na ceste,
Režim 3 poskytuje maximálnu kontrolu jazdy pri jazde v zlých podmienkach.

 

 

Čistá chvostová časť

KATANA (viac info tu) predstavuje inováciu v podobe malého zadného blatníka. Ten je podporený aj otočnou pákou objímajúcou zadnú pneumatiku. Pri pohybe sa spolu so zadnými LED indikátormi a držiakom poznávacej značky eliminujú časti, ktoré sa tiahnu pod sedadlom. Takto poskytujú čistú líniu zadnej časti, a zároveň tvrdší a ľahší dizajn.

 

LCD displej

Kompletný panel nástrojov s nastaviteľným jasom LCD displeja obsahuje širokú škálu užitočných informácií v kompaktnom formáte. Je tiež navrhnutý tak, aby sa dáta z jeho viacerých funkcií ľahko rozpoznali. Panel obsahuje vlastné zobrazenie s grafikou exkluzívnou pre KATANU s bielymi písmenami na čiernom pozadí.

 

 

Dvojtónové sedadlo

Čierno-sivé dvojtónové sedadlo je vybavené stupňovitým dizajnom, ktorý udržiava elegantný profil KATANY. Komfort a bezpečné uchytenie cestujúcich je jednou z hlavných priorít spoločnosti Suzuki. KATANA zaisťuje pohodlné usadenie s komfortnou oporou a bezpečnostnými pásmi pre nohy jazdca.

 

Výfukový systém

Systém 4v2v1 jemne vyladí výfukové tlakové vlny, čím prispieva k silnejšiemu výstupu z nízkych až stredných rozsahov. Systém obsahuje výfukovú komoru, ktorá je opatrne tvarovaná tak, aby sa zmestila pod motor. Výfukové komory pomáhajú minimalizovať veľkosť tlmiča výfuku, čo dáva zadnej časti čistejší vzhľad.

 

Kompaktný a ľahký podvozok

Kompaktný, ľahký hliníkový podvozok s dvojitými šnúrami je navrhnutý tak, aby poskytoval pohyblivosť a ľahkú ovládateľnosť. Cieľom je tiež dosiahnuť najlepšie výsledky v podmienkach jazdy v reálnom svete – na verejných komunikáciách, v mestskej doprave, na diaľnici alebo na vidieckych a kľukatých cestách.

Plne nastaviteľné obrátené predné vidlice

43mm inverzné predné vidlice KYB poskytujú jazdu, ktorá je športová, a zároveň luxusná. Sú vybavené plne nastaviteľným tlmením, odskokom, kompresiou a predpätím pružiny. Jediný zadný náraz KYB obsahuje nastaviteľné tlmenie odrazu a predpätie pružiny.

 

Predné strmene Brembo a BOSCH ABS

Brembo radiálne monoblokové predné brzdové strmene sú spojené s dvojitými diskami s plávajúcim držiakom a poskytujú výkonný brzdný výkon. Každý strmeň má štyri opačné piesty a brzdové strmene prednej brzdy sú rovnaké ako na GSX-R1000. Riadiaca jednotka protiblokovacej brzdy (ABS), vyrábaná firmou BOSCH, je kompaktná a ľahká. Váži len 640 g a monitoruje rýchlosť kolies 50 krát za každú rotáciu.

 

Sofistikovaná japonská estetika v spojení s minimalistickou krásou teda vytvára výrazné línie definujúce dĺžku karosérie. Spája rešpekt k tradíciám a snahu využívať tie najnovšie štýlové a technologické prvky. Vývojový tím spoločnosti Suzuki testoval a naladil každú časť motocykla KATANA tak, aby svojim jazdcom prinášal optimálnu rovnováha výkonu, pohodlia a kontroly.

 

Špecifikácie

Dĺžka x výška x šírka   2 125 × 1110 × 830 mm
Rázvor   1460 mm
Svetlá výška   140 mm
Celková hmotnosť   215 kg
Výška sedadla   825 mm
Typ motora   štvortaktný, vodou chladený, DOHC, štvorvalcový
Vŕtanie a zdvih   73,4 × 59,0 mm
Zdvihový objem   999 cm3
Prevodovka   6-stupňová s ozubenými kolesami
Zavesenie predné / zadné   Obrátené teleskopické, s vinutými pružinami a olejovými tlmičmi / Kĺbové, s vinutými pružinami a olejovými tlmičmi
Brzda predná / zadná   Kotúčová brzda, dvojitá / Kotúčová brzda
Pneumatiky predná / zadná   120/70ZR17M/C (58W), bezdušová / 190/50ZR17M/C (73W), bezdušová
Kapacita palivovej nádrže   12.0 L (3.2 / 2.6 US / lmp)

SUZUKI KATANA