Koľkokrát ste pri čítaní vašich obľúbených časopisov, webových stránok, Facebooku či Instagrame narazili na dokonalú fotku motocykla? Chcheli ste si urobiť vlastnú, ktorá by sa na vlas podobala, ale nevyšla? Skúste postupovať podľa nami overených 5 tipov a vaša motorka bude na každej fotke ako vystrihnutá z magazínu!

Lokácia

Neexistuje žiadne skalopevné pravidlo, kde by mala byť vaša motorka umiestnená. Všeobecne však platí, že rozmazané pozadie sa hodí najviac, pretože upútať pozornosť diváka má práve vaša motorka. Čo sa týka pozadia, rôznym motorkám pristane odlišný podklad. Zatiaľ čo mestské prostredie môže lichotiť modernému retro motocykla v štýle Café Racers, rozľahlá panoráma krajiny sa najlepšie hodí pre americkú legendu Chopper.

Rámovanie

Premýšľate o tom, ktorú časť vášho motocykla chcete fotiť? Pohrajte sa s uhlami a experimentujte, až kým nezískate nejakú, ktorá sa vám bude páčiť úplne najviac. Skúste ju odfotiť spredu, zozadu, z ostrého uhla zo zeme alebo sa jednoducho zamerajte na detaily.

Clona

Experimentovať sa dá aj z nastaveniami clony fotoaparátu, ktorý využívate. Naše odporúčanie znie, snímať fotky s malou hĺbkou ostrosti. To v praxi znamená, že všetko, čo chcete bude zaostrené, zatiaľ čo už spomínané pozadie ostane potlačené, resp. rozostrené.

Pohyb

Chcete byť na fotke aj vy? Statické fotky v nejakej strojenej póze sú už veľmi zastaraným spôsobom, ako byť IN a zažiariť na sociálnych sieťach. Preto by ste mali vyskúšať zábery v pohybe! iPhony na takýto typ záberov ponúkajú azda najjednoduchšie riešenie v podobe podržania spúšte. Takýmto spôsobom ste schopní spraviť aj niekoľko fotiek v priebehu pár sekúnd! Aj keď, zo 100 zvykne byť dobá 1-2 fotky.

Svetlo

Nie nadarmo sa hovorí, že dobré svetlo je základ! Ak fotografujete iba s využitím prirodzeného svetla, najlepším časom na fotenie je ráno a večer, kedy je svetlo oveľa mäkšie. Prečo nefotiť v strede dňa? Pretože svetlo je veľmi agresívne a môže spôsobiť na fotografii nepríjemné prepálenie, ktoré sa odstraňuje pomerne ťažko.

A ako je to so slabým osvetlením? Šera alebo tmy sa nemusíte vôbec báť! Slabé osvetlenie môže vytvoriť efektný náladový film, ktorý upozorní na špecifické oblasti motocykla. Tak a teraz už viete, ako na to. Jediné, čo stačí urobiť je, vybehnúť s vaším motocyklom von a začať s fotením!