Národná obchodná spoločnosť na výrobu motocyklov prichádza s dvoma novými modelmi motocyklov rady R pre budúcu sezónu, YZF-R1YZF-R1M. Tento segment motocyklov kategórie superšport pozostáva z najširšieho sortimentu najlepších motocyklov, aké kedy spoločnosť Yamaha vyrobila.

 

Inšpirované minulými modelmi

Každý model tejto rady bol vyvinutý s použitím najnovšej technológie pôvodne pochádzajúcej z rovnako úspešných motocyklov Yamaha WSBK. Rada bola inšpirovaná pokročilým dizajnom motocyklov M1 MotoGP, o čom svedčí aj objem motora s veľkosťou 125 cm3 až po 1000 cm3. Nové modely Yamaha tak majú potenciál doviezť neohrozených jazdcov do vytúženého cieľa. Preto neváhajte a posuňte vaše hranice a ambície ešte o niečo vpred!

 motorka-yamaha-motokomplex-2020

2020 YZF-R1

Legendárny motocykel YZF-R1 je absolútnym vrcholom z kategórie superšport. Jedným z najvýznamnejších momentov v jeho histórii predstavenie revolučného motora Yamaha s kľukovým hriadeľom „crossplane“ v roku 2009. Ten transformoval jazdné vlastnosti motocyklov superšport a priniesol im vyšší podiel využiteľného výkonu.

Veľkým krokom vpred bolo predstavenie úplne novej generácie technológie elektronického riadenia. Táto zmena znamenala prechod modelu YZF-R1 z analógového do digitálneho sveta. V roku 2018 boli predstavené aj ďalšie elektronické pomôcky pre jazdcov, ktoré ešte viac podčiarkli technologickú vyspelosť tohto vlajkového modelu.

Model YZF-R1 na rok 2020 prináša radikálnu novú zmenu pretekárskeho vzhľadu spolu s mimoriadne vyladeným motorom a vylepšenou karosériou. Vďaka novému radikálnemu vzhľadu MotoGP a siedmim systémom elektronického ovládania je model YZF-R1 pripravený vyraziť na dobrodružné cesty.

motorka-yamaha-motokomplex-2020

2020 YZF-R1M

Model YZF-R1M je špičkovým superšportom spoločnosti Yamaha. Ide o jeden z najdômyselnejších a najschopnejších pretekárskych motocyklov. Je považovaný za dokonalé riešenie pre vášnivých jazdcov. YZF-R1M spája špičkovú technológiu elektronického ovládania a agresívne tvarovanú uhlíkovú karosériu inšpirovanú modelom M1. Ponúka exkluzívny pretekársky motocykel každému jazdcovi.

Vďaka mimoriadne pokročilému systému elektronického riadenia pretekárskeho závesu Öhlins (ERS) jazdci a pretekári využívajú dokonalé možnosti nastavenia motora a podvozka. A to, bez potreby drahých alebo veľmi špecifických nástrojov. Mnohí jazdci tak získajú šancu odhaliť svoj maximálny potenciál a užiť si jeden z najextrémnejších športov vôbec!

 

Pre viac info o nových motocykloch Yamaha nájdete tu!