Každý krok v našom technologickom vývoji sa vám snaží poskytnúť pohlcujúcejší zážitok z jazdy, ktorý bud ešte návykovejší a uspokojujúcejší. Nová automatická manuálna prevodovka Yamaha (Y-AMT) má tento pocit posunúť ešte ďalej a znamená začiatok novej éry s pokročilou technológiou radenia prevodových stupňov, ktorá prináša nový rozmer športovému jazdeniu.

TECHNOLÓGIA RADENIA NOVEJ GENERÁCIE

Y-AMT vám umožňuje plne sa sústrediť na vychutnanie si športového výkonu, ktorý ponúka váš motocykel, tým, že poskytuje dôsledne lineárne radenie na vytvorenie najpútavejšieho zážitku z jazdy s výberom hladkého, prstom ovládaného manuálneho radenia (MT) alebo plne automatickú prevodovku s dvoma režimami (AT).

 

 

MT: MANUÁLNA PREVODOVKA

S MT máte rýchle a presné radenie rýchlostí na dosah ruky bez toho, aby ste museli ručne ovládať páčku spojky. Radenie sa ovláda ukazovákom a palcom pomocou dvoch hojdačkových radiacich pák – plusová páka pre radenie nahor a mínusová páka pre podraďovanie. Pre väčšiu kontrolu pri športovejšej jazde je možné páčku plus potiahnuť na preradenie nahor a zatlačením na preradiť nadol samotným ukazovákom, čo ponúka väčšiu voľnosť, pretože nie je potrebné zložiť palec z riadidiel.

 

AT: AUTOMATICKÁ PREVODOVKA

Pomocou AT si môžete vybrať medzi dvoma režimami, ktoré vyhovujú rôznym jazdným scenárom – kedykoľvek ľahko prepínateľné pomocou špeciálneho tlačidla MODE. Režim D+ ponúka športovú zmenu prevodového stupňa preradením neskôr v rozsahu otáčok, aby ste si zachovali vzrušenie z jazdy a zároveň ponúka výhody plne automatickej prevodovky. D MODE poskytuje mäkšie radenie pri zachovaní nízkych otáčok, aby sa maximalizovala istota pri nízkej rýchlosti, jazde v meste a manévrovateľnosti. V AT si tiež môžete kedykoľvek zvoliť manuálne radenie jednoduchým použitím páčok radenia.

ANGAŽOVANIE

Vďaka užšiemu a prepracovanejšiemu spojeniu s mozgom ako nohy, sú ruky jedným z najhmatateľnejších a najsilnejších nástrojov, aké má ľudské telo. Samotné radenie rukou, na rozdiel od kombinácie nohy a ruky, je nielen rýchlejšie, ale vyžaduje menej času na premýšľanie, čo vám umožňuje sústrediť sa na plyn a brzdu, uhol náklonu, polohu tela a úroveň priľnavosti pneumatík, aby ste zintenzívnili jazdu. S Y-AMT nemusíte presúvať ľavú nohu zo stupačky, čo vám umožňuje sústrediť sa na polohu tela a rozloženie hmotnosti cez stupačky, aby ste zlepšili kontrolu nad motocyklom, najmä v zákrutách….

….viac info získate na stránkach YAMAHA 

 

Aktuálne dostupné modely YAMAHA so systémom Y-AMT


YAMAHA MT-09 Y-AMT